Uusimaa-viikon uutiset

Paula Julia Rusokallio: Taidekohtaus – Väylä yhdenvertaisuuteen 13.2.2019

Yhteisötaide avaa ajatteluamme radikaalisti, rikkoo sopivasti myyttiin puettuja pelkoja ja vapauttaa piilossa olevaa ajattelua, kirjoittaa taiteilija Paula Julia Rusokallio.

Lue lisää

 

Elina Tuomi: Opettajana muuttuvassa koulussa 30.1.2019

Koulun tehtävänä on kasvattaa itsenäisesti toimivia, osallistuvia ja kriittisesti ajattelevia yksilöitä, joilla on halu kehittää ympäristöään lähellä ja kaukana, kirjoittaa kasvattaja Elina Tuomi.

Lue lisää

 

Antti Kasvio: Kilpailua huippuosaajista vai kestävää kehitystä – vaiko sittenkin molempia? 16.1.2019

Suomalaisen työn tutkija Antti Kasvio pohtii kirjoituksessaan, millaisen osaamisen varassa Uusimaa kukoistaa ja tarjoaa hyvän elämän puitteet asukkailleen 2030-luvulla.

Lue lisää

 

Antti Palola: Suomalaisen työelämän on hyväksyttävä erilaisuutta 4.1.2019

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola näkee maahanmuuton tärkeänä osana uusmaalaisen työelämän tulevaisuutta, mutta kaipaa työperäisen maahanmuuton vahvistamiseksi valtakunnallista yhteiskuntapoliittista ohjelmaa sekä perehdyttämiskäytäntöjä.

Lue lisää

 

Charlotta Niemistö: Kestävää hyvinvointia suomalaiseen työelämään 18.12.2018

Suomalaista työelämää tutkiva Charlotta Niemistö peräänkuuluttaa sosiaalisesti ja inhimillisesti kestävää työelämää. Miten työnteon pitäisi tulevaisuudessa muuttua?

Lue lisää

 

Alf Rehn: Uusi Uusimaa, uusi yhdenvertaisuus, uusi kilpailukyky 23.11.2018

Innovaatioprofessori Alf Rehnin mukaan käsityksemme yhdenvertaisuudesta ja kilpailukyvystä on muututtava, jotta erilaiset alueet voivat tulevaisuudessakin kukoistaa. Mitä tämä tarkoittaa Uudenmaan kannalta?

Lue lisää

 

Uusimaa-viikon 2019 teemana "tasa-arvo & yhdenvertaisuus" – Kumppanihaku tapahtumajärjestelyihin käynnissä 10.8.2018

Toukokuinen Uusimaa-viikko 6.–10.5.2019 pureutuu tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden teemoihin. Haemme parhaillaan kumppaneita tapahtumajärjestelyihin.

Lue lisää

 

Vuoden uusmaalainen kylä Strömfors starttasi kesäsesongin – kymmenien tapahtumien värittämä Uusimaa-viikko päättyy lauantaina 12.5.2018

Strömforsin ruukissa Loviisassa raikuu harmonikka, kuorolaulu ja disco, kun kylässä juhlitaan Vuoden uusmaalaisen kylän arvonimeä Uusimaa-viikon lauantain päätapahtumassa. Aurinkoisessa säässä vietetty monipuolinen Uusimaa-viikko päättyy, kun ilta pimenee. Strömforsissa juhlat jatkuvat lauantai-iltaan saakka Iltamien ja discon tahdissa.

Lue lisää


Satoa omasta maasta – vinkit viljelyyn Annalan huvilan ympäristöpäivästä 10.5.2018

Viherpeukalot ja sellaisiksi mielivät kohtaavat valloittavan Annalan huvilan mailla Helsingin Vanhassakaupungissa perjantaina. Annalan puutarhateemainen iltapäivä on Uusimaa-viikon kaikille avoin, maksuton tapahtuma.

Lue lisää


Hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden keidas Lapinlahden Lähde sai Uusimaa-palkinnon 7.5.2018

Uudenmaan maakuntahallitus valitsi vuoden Uusimaa-palkinnon saajaksi Lapinlahden Lähteen. Helsingin keskustan kainalossa sijaitseva merellinen sairaalamiljöö on hyvinvoinnin, mielenterveyden ja yhteisöllisyyden olohuone, joka toivottaa tervetulleeksi niin vierailijat, taiteilijat, yrittäjät kuin vapaaehtoisetkin.

Lue lisää


Keväinen Uusimaa-viikko käynnistyi – Tervetuloa mukaan!

Uusimaa-viikon avoimet tapahtumat kutsuvat viihtymään ympäri keväistä Uuttamaata. Tekemistä, asiaa ja ideoita on tarjolla kaikenikäisille lauantaihin 12. toukokuuta asti. Tapahtumia on tänä vuonna ennätysmäärä – tervetuloa mukaan!

Lue lisää


Uusimaa-viikon menovinkit: katso näyttelijä Antti Luusuaniemen suosikit 3.5.2018

Antti Luusuaniemi on uusmaalainen näyttelijä, joka tunnetaan lukuisista rooleistaan televisiossa, teatterissa ja valkokankaalla. Nykyisin Antti luotsaa myös Red Carpet -filmifestivaalia Hyvinkäällä. Antti poimi Uusimaa-viikon tapahtumista tulevaa ja mennyttä peilaavat tapahtumat sekä euroviisuteemaisen musiikkispektaakkelin.

Lue lisää


Minne suunnata Uusimaa-viikolla? – Poimi talteen toimittaja Hanna Sumarin menovinkit! 25.4.2018

Uusmaalainen toimittaja, kirjailija ja juontaja Hanna Sumari poimi kolme suosikkiaan Uusimaa-viikon monipuolisesta tarjonnasta. Katso Hannan menovinkit ja valitse omat suosikkisi kulttuurin ja muutoksen teemoihin sukeltavan viikon ohjelmistosta!

Lue lisää


Uusimaa-viikolla 7.–12.5. ennätysmäärä tapahtumia! 19.4.2018

Uusimaa-viikko 7.–12. toukokuuta sukeltaa kulttuurin ja muutoksen pyörteisiin kymmenien kiinnostavien tapahtumien voimin. Tekemistä löytyy kaikenikäisille ympäri Uuttamaata kuuden päivän ajan.

Lue lisää


Uusimaa-viikon tapahtumakimara alkaa hahmottua 21.3.2018

Toukokuinen Uusimaa-viikko 7.–12.5.2018 johdattelee pohtimaan kulttuurin roolia alati muuttuvassa ympäristössämme. Tapahtumakalenteri täyttyy hyvää vauhtia, mutta vielä ehtii ilmoittaa oman tapahtuman mukaan viikolle!

Lue lisää


Uusimaa-viikon 2018 teemana "kulttuuri & muutos" – Kumppanihaku tapahtumajärjestelyihin käynnissä 14.8.2017

Toukokuinen Uusimaa-viikko 7.–12.5.2018 johdattelee pohtimaan kulttuurin roolia alati muuttuvassa ympäristössämme. Haemme parhaillaan kumppaneita tapahtumajärjestelyihin.

Lue lisää


Uusmaalaisten laulun uusi versio kajahti upeasti Helsingin rautatieasemalla 11.5.2017

Muusikko–kuoronjohtaja Merzi Rajalan modernisoima versio Jean Sibeliuksen säveltämästä Uudenmaan maakuntalaulusta esitettiin Uusimaa-viikon kunniaksi Helsingin päärautatieasemalla keskiviikkona 10. toukokuuta.

Lue lisää


Yhteisöllisyyden ja musiikin voima toi Uusimaa-palkinnon Finlandia-laulajille 9.5.2017

Finlandia-laulajat pokkasi 9. toukokuuta vuoden 2017 Uusimaa-palkinnon. Neljän uusmaalaisen mieskuoron yhteishanke syntyi alun perin juhlistamaan säveltäjämestari Jean Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlaa. Nyt musiikin ilo jatkuu Suomen 100-vuotisjuhlien merkeissä. Uudenmaan liiton tunnustus myönnettiin esimerkillisestä yhteisöllisyyden käytännöstä.

Lue lisää


Uusimaa-viikko pyörähti käyntiin – Tervetuloa mukaan! 8.5.2017

Uusimaa-viikon avoimet tapahtumat kutsuvat leppoisiin yhteisöllisiin tunnelmiin. Tekemistä, asiaa ja ideoita on tarjolla perjantaihin 12. toukokuuta asti.

Lue lisää


Pelataan yhdessä pesistä 9.5. – Avoimet treenit kuudella Uudenmaan paikkakunnalla 5.5.2017

Yli seitsemänkymmentä pesäpalloseuraa järjestää eri puolilla Suomea kaikille avoimet pesistreenit tiistaina 9.5. kello 17–19. Uudellamaalla kansallispeliä voi testata Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Keravalla, Vantaalla ja Vihdissä. Tempaus on kunnianosoitus satavuotiaalle Suomelle ja osa Uusimaa-viikon ohjelmaa.

Lue lisää


Uusimaa-viikolla 7.–12.5. luvassa hieno tapahtumakattaus 27.4.2017

Uusimaa-viikko 7.–12. toukokuuta pitää sisällään jälleen mielenkiintoisia avoimia tapahtumia. Tekemistä ja asiaa on tarjolla kuuden päivän ajan.

Lue lisää


Uusimaa-viikko 2017 mukana Suomen satavuotisjuhlavuodessa 6.10.2016

Uusimaa-viikon aikana tulevat tutuiksi maakunnan vahvuudet viidestä eri näkökulmasta. Pääteemana on Suomen juhlavuoden hengen mukaisesti yhdessä vahva.

Lue lisää


Yhteisöllinen työhuone toi Uusimaa-palkinnon 2016 Lapinjärvelle 13.5.2016

Lapinjärven Kulttuuriyhdistys LaKu ry pokkasi perjantaina 13. toukokuuta Uusimaa-palkinnon 2016 ansioistaan työn ja perhe-elämän yhteen sovittamisessa. Yhdistys pyörittää talkoovoimin avointa työhuonetta, jossa erityisesti yrittäjät voivat työskennellä maksutta ja yhteistyötä tehden. Päiväkoti sijaitsee kätevästi samassa pihapiirissä, mikä helpottaa lapsiperheen arjen pyöritystä. Myös koulut ja päivittäispalvelut ovat lähellä.

Lue lisää


Iloinen innovaatiopöhinä päätti Uusimaa-viikon 2016 14.5.2016

Uusimaa on täynnä hyviä ideoita, rohkeita tekijöitä, intoa ja uskoa tulevaisuuteen. Tämä oli tunnelma Uusimaa Innovoi -tapahtumassa, joka järjestettiin 13.5. Espoon Otaniemessä. Uusimaa-viikon päättäneen tapahtuman teemoja olivat yhteistyö ja työn tekemisen uudet muodot.

Lue lisää


Työelämän uudistaja avasi Uusimaa-viikon 2016 – Viisi päivää tapahtumakirjoa 9.5.2016

Tanskalainen Uffe Elbæk polkaisi Uusimaa-viikon vauhtiin maanantaina 9.5. Musiikkitalon Camerata-salissa. Kansainvälistä mainetta niittänyt huippupuhuja kyseenalaisti perinteiset ajattelumallit työelämästä ja koulutuksesta. Uusimaa-viikon lukuisissa tapahtumissa on luvassa lisää luovia ideoita työelämästä aina perjantaihin 13.5. asti. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Lue lisää


Uusimaa-viikko vauhtiin 9.5. – Valovoimainen Uffe Elbæk avaajana 6.5.2016

Tanskalainen Uffe Elbæk polkaisee Uusimaa-viikon vauhtiin maanantaina 9.5. Musiikkitalon Camerata-salissa kello 10. Kansainvälistä mainetta niittänyt huippupuhuja ravistelee kuulijoiden perinteisiä ajattelumalleja työelämästä ja koulutuksesta. Elbækia ovat kommentoimassa suomalaisen elinkeinoelämän sekä julkisen ja kolmannen sektorin konkarit. Keskustelua johdattelee Saku Tuominen.

Lue lisää


Tempaudu työhyvinvointiin Helsingin Lapinlahdessa 10.5. 4.5.2016

Entinen mielisairaala Lapinlahden Lähde täyttyy maksuttomista tapahtumista tiistaina 10. toukokuuta. Luvassa on lempeää liikuntaa, mindfullnesia, työpajoja sekä monipuolisia luentoja työhyvinvoinnista.

Lue lisää


Tanskalainen työ- ja koulutusguru Uffe Elbæk ravistelee Uusimaa-viikon käyntiin 26.4.2016

Mistä on uusi työ tehty? Rohkeudesta, arvoista ja kokonaisvaltaisesta vaikuttamisesta. Ainakin jos kysyy Uffe Elbækilta. Tanskalaisen yrityselämän, oppimisen ja politiikan uudistaja näyttää, miten tehdä radikaaleja muutoksia yhteiskunnan hyväksi. Tulevaisuuden työ -tapahtuma avaa vuoden 2016 Uusimaa-viikon 9. toukokuuta.

Lue lisää


Uusimaa-viikon 2016 tapahtumissa puhaltavat uuden työn tuulet 19.4.2016

Uusimaa-viikko 9.−13. toukokuuta tarjoaa kaikille avoimia tapahtumia teemalla "Uusi työ". Viikon avaa Musiikkitalossa valovoimainen työ- ja oppimiskulttuurin uudistaja Uffe Elbæk, joka on myös Tanskan entinen kulttuuriministeri.

Lue lisää


Vuoden 2016 Uusimaa-palkinto haussa – Teemana työn ja perheen yhteensovittamisen käytännöt 2.3.2016

Uudenmaan liitto hakee yhteistyössä Väestöliiton kanssa ehdokkaita Uusimaa-palkinnon saajaksi. Nyt etsitään Uudellamaalla toimivaa työnantajaa, joka on ottanut käyttöön hyväksi havaitun, innovatiivisesti työtä ja perhettä yhteen sovittavan käytännön.

Lue lisää


Tule rakentamaan kanssamme vuoden 2016 Uusimaa-viikkoa 1.3.2016

Uudessa työssä yhdistyvät intohimo ja innovatiivisuus – kyky ajatella ja tapa tehdä toisin. Mitä uusi työ sinulle merkitsee? Onko työpaikkasi uuden työn edelläkävijä? Suunnitteletko jo tapahtumaa, joka sopisi teemaan?

Lue lisää