Maanantai 7.5.2018 klo 15.30–17 Helsingin keskusta, Vallila ja Kalasatama

Opastettu kaupunkikierros, kaikille avoin ja ilmainen

Muotoutuva Helsinki – Helsinki by design

Aalto_jakkara_Artek_Kuva_Maarit Piippo
Tule mukaan kaupunkikierrokselle, joka esittelee suomalaista designia sekä muotoilutuotteiden että kaupunkimuotoilun näkökulmasta. Kierroksella kohtaamme perinteisiä ja moderneja designtuotteita Armi Ratian ja Alvar Aallon muotoiluperinteen hengessä sekä luomme katsauksen Helsingin muotoutuvaan kaupunki-ilmeeseen.

Valotamme muotoilua niin klassikkodesignin kuin käytettävyyden kannalta, jolloin muotoilu nähdään asumis- ja liiketilojen sekä modernin kaupunkikuvan kehittäjänä.

Kierroksen kävelykohteita ovat muun muassa Marimekon ja Artekin myymälät sekä Klaus K -designhotelli. Mannerheimintieltä bussireitti kulkee Kiasman, Musiikkitalon ja Finlandia-talon ohi Helsinginkadulle, josta jatketaan Kulttuuritalon ohi Vallilan rakenteilla olevalle Konepajan alueelle. Kierros päättyy Kalasataman uuden kaupunkikulttuurin kohteisiin, joista esimerkkinä toimii Suvilahden katutaideaita.

Kierroksen kesto on 1,5 tuntia ja se tehdään kävellen ja bussilla. Kierros opastetaan pääosin suomeksi ja osittain englanniksi.

Voit ilmoittautua mukaan kierrokselle ma 9.4.2018 alkaen linkin kautta. Ilmoittauduthan pian, sillä paikkoja on rajoitetusti.

REITTI

Kävelyosuus: Keskuskatu 3 - Erottaja 9 - Uudenmaankatu 15. Bussikierros: Erottajankatu 4 - Mannerheimintie - Helsinginkatu - Sturenkatu - Aleksis Kiven katu - Junatie - Kaasutehtaankatu, johon kierros päättyy.

Tervetuloa mukaan!

Kuva: Maarit Piippo

Pidätämme oikeuden muutoksiin.