Uusimaa-viikon uutiset

Vuoden 2016 Uusimaa-palkinto haussa – Teemana työn ja perheen yhteensovittamisen käytännöt

2.3.2016

Uudenmaan liitto hakee yhteistyössä Väestöliiton kanssa ehdokkaita Uusimaa-palkinnon saajaksi. Nyt etsitään Uudellamaalla toimivaa työnantajaa, joka on ottanut käyttöön hyväksi havaitun, innovatiivisesti työtä ja perhettä yhteen sovittavan käytännön.

Kuka tahansa voi ilmiantaa hyvän käytännön verkkolomakkeella 31. maaliskuuta asti. Ehdotuslomake ja valintakriteerit löytyvät osoitteesta www.uudenmaanliitto.fi/uusimaa-palkinto. Palkittava voi olla Uudellamaalla toimiva yritys, säätiö, yhdistys tai muu työnantajana toimiva yhteisö.

– Työelämämme on suuressa murroksessa. Työnteon tavat ja paikat muuttuvat, ja perinteiset käsitykset työstä ja sen merkityksestä heittävät kuperkeikkaa. Vahvassa nousussa ovat sosiaalisesti vastuulliset työnantajat, jotka ovat valmiita tarjoamaan perheystävällisiä toimintatapoja työntekijöilleen. Näitä haluamme nostaa päivänvaloon, kertoo erityisasiantuntija Tarja Haili Uudenmaan liitosta.

Palkitseminen Uusimaa-viikolla toukokuussa

Väestöliitto seuloo maaliskuun loppuun mennessä saaduista ehdotuksista kärkikaartin, joista Uudenmaan maakuntahallitus valitsee palkittavan. Tunnustus ja 2 000 euron palkinto luovutetaan Uusimaa-viikon kilpailukykypäivänä 13. toukokuuta Hyvinkäällä. Viidettä kertaa järjestettävän Uusimaa-viikon teemana on ”Uusi työ”. Viikko täyttyy ympäri maakuntaa järjestettävistä tapahtumista.

Vuosittainen Uusimaa-palkinto myönnetään uusmaalaisten parhaaksi tehdystä työstä. Tunnustus on jaettu jo vuodesta 1982 asti. Viime vuoden palkinnon pokkasi Porvoon kaupunki Kansallisen kaupunkipuiston ansioista tuoda lähimaaseutu, luonto ja kulttuuriympäristö osaksi kaupunkilaisten elämää.


Lisätietoja:     

Erityisasiantuntija Tarja Haili, Uudenmaan liitto, 040 774 1718
Hankepäällikkö Lassi Köppä, Väestöliitto, 040 759 3650


Palaa otsikoihin