Uusimaa-viikon uutiset

Uusimaa-viikon 2016 tapahtumissa puhaltavat uuden työn tuulet

19.4.2016

Uusimaa-viikko 9.−13. toukokuuta tarjoaa kaikille avoimia tapahtumia teemalla "Uusi työ". Viikon avaa Musiikkitalossa valovoimainen työ- ja oppimiskulttuurin uudistaja Uffe Elbæk, joka on myös Tanskan entinen kulttuuriministeri.

Elbækilta on totuttu kuulemaan rohkeita kannanottoja nyky-yhteiskunnan ongelmiin, kuten työelämän muutoskierteeseen ja kiireeseen. Tulevaisuuden työ -seminaarissa hän antaa kuulua mitä rohkeat askeleet koulutuksen ja työelämän uudistamisessa voivat synnyttää.

Elbækia ovat kommentoimassa suomalaisen elinkeinoelämän sekä julkisen ja kolmannen sektorin konkarit. Moderaattorina johdattelee Saku Tuominen. Seminaariväki pääsee osallistumaan ideointiin työpajoissa.

> Maanantain ohjelma


Tiistaina puheenaiheena on työhyvinvointi

Tiistain päätapahtuma Lapinlahden sairaala-alueella Helsingissä kutsuu hyvinvointikävelyille, työpajoihin sekä kuulemaan luentoja hyvinvoinnista ja ravinnosta.

Helsingin kaupungintalon Work&Life Café johdattelee kohti parempaa työelämää. Digitalisaation, johtamisen ja työhyvinvoinnin asiantuntijat antavat vinkkejä teematunneilla. Osallistujat pääsevät jakamaan keskenään hyviä ideoita ja käytäntöjä.

Kuntatalolla pidettävässä seminaarissa pohditaan miten julkisen sektorin työ uudistuu ja kehittyy. Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä.

Tiistain opastetuilla kaupunkikierroksilla on tilaisuus katsella Helsinkiä uusin silmin. Aikuisopiskelijat järjestävät kolme erilaista puolentoista tunnin kierrosta teemalla Hyvinvointia työmatkan varrelta.

Tuusulassa nuoria innostetaan keräämään villivihanneksia. Kerääjiä toivotaan Suomen 100-vuotisjuhlavuoden herkkureseptejä varten.

> Tiistain ohjelma


Keskiviikko houkuttaa Espooseen yritysväkeä, Vantaalla puhutaan esteettömyydestä

Työpäivän päätteeksi kannattaa keskiviikkona suunnata Espoon Nuottaniemen venesatamaan puistopiknikille. Luvassa on suunnistusta hyvinvointirasteilla, keskustelua työkulttuurista sekä herkuttelua ja verkostoitumista.

Vantaalla käynnistyvässä kaksipäiväisessä seminaarissa aiheena on työelämän esteettömyys. Osana tapahtumaa julkistetaan Tulisielu-kunniakirjan saaja. Tunnustus myönnetään tukea tarvitsevien työllistämisestä. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta maksullinen.

> Keskiviikon ohjelma


Työelämän murros puhuttaa torstaina

Helsingissä järjestettävässä tapahtumassa mietitään millaisia ovat tulevaisuuden ammatit ja työpaikat. Panelistit vaihtavat ajatuksia muun muassa siitä, miten osaamisensa kannattaa brändätä tulevaisuuden työelämää varten ja onko mahdollista, että robotit syrjäyttäisivät työntekijät.

> Torstain ohjelma


Perjantain teemana on kilpailukyky

Hyvinkäällä pidettävässä seminaarissa puidaan yrityksen menestysreseptiä, kilpailukyvyn esteiden voittamista ja digitalisaation mahdollisuuksia. Päivä huipentuu vuoden 2016 Uusimaa-palkinnon luovuttamiseen. Palkinnon tulee pokkaamaan työn ja perheen yhteensovittamista innovatiivisesti edistänyt Lapinjärven Kulttuuriyhdistys LaKu ry.

Espoon Otaniemessä on käynnissä messu- ja verkostotapahtuma, jossa pohditaan työn tekemisen uusia tapoja. Messuosastoilla esittäytyy näyttävä läpileikkaus alueen innovaatiotoimijoita, startup-yrityksiä ja yhteistyöverkostoja. Luvassa on myös tietoiskuja ja tutustumiskäyntejä.

> Perjantain ohjelma


Uusimaa-viikon tapahtumakimara jo viidettä kertaa

Vuosittainen Uusimaa-viikko kokoaa yhteen kuntien, oppilaitosten ja muiden uusmaalaisten toimijoiden tapahtumia. Tapahtumaviikko pyörähtää käyntiin uudella teemalla aina toukokuun alussa, tänä vuonna viidennen kerran. Viikon kokonaisuudesta vastaa Uudenmaan liitto.

Tekemistä, asiaa ja ideoita on tarjolla kaikille uusmaalaisille. Osaan tapahtumista on ilmoittauduttava ennakkoon. Tänä vuonna Helsingin Lapinlahden sairaala-alueella on ohjelmaa viikon jokaisena päivänä. Koko viikon ajan on myös käynnissä kuntien välinen leikkimielinen uintihaaste.

Uusimaa-viikon ohjelmatarjonta ja ilmoittautumisohjeet ovat verkko-osoitteessa www.uusimaaviikko.fi.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Tarja Haili, puh. 040 7741 718


Palaa otsikoihin