Uusimaa-viikon uutiset

Uusimaa-viikko 2017 mukana Suomen satavuotisjuhlavuodessa

6.10.2016

Uusimaa-viikon aikana tulevat tutuiksi maakunnan vahvuudet viidestä eri näkökulmasta. Pääteemana on Suomen juhlavuoden hengen mukaisesti yhdessä vahva.

Uusimaa-viikon teemakuva 2017, Suomi 100 -logolla

– Pääteema on selvästi sytyttänyt toimijoita. Ensimmäistä kertaa Uusimaa-viikko alkaa jo sunnuntaina, kun Hyvinkään seurakunta järjestää ulkoilmatapahtuman. Tämä ekumeeninen vivahde on esimerkki siitä, että yhdessä vahva haastaa tekijöitä ajattelemaan perinteisten rajojen ylitse, kertoo Uusimaa-viikon koordinaattori Tarja Haili.

Uusimaa-viikon jokaisella päivällä on oma alateemansa ja pääjärjestäjänsä. Päiväteemat avaavat ikkunoita Uudenmaan tulevaisuuskuviin ja esittelevät maakunnan hyväksi tehtävää työtä.

Maanantain teemana on ympäristö, ja tiistaina keskitytään hyvinvointiin. Keskiviikkona nostetaan esiin kulttuuria ja yhteisöllisyyttä. Loppuviikon aikana käsitellään osaamista ja koulutusta sekä kilpailukykyä.

Päiväkohtaiset teemat tuovat yhteen toimijoita maakunnan eri osista ja yhteiskuntasektoreilta. Esimerkiksi kunnat, oppilaitokset ja järjestöt pohtivat keskusteluissa maakunnan tulevaisuutta nykyisten voimavarojen ja tulevien haasteiden kautta. Uudenmaan asema luovana ja hyvinvointia koko Suomelle tuottavana maakuntana halutaan säilyttää.

– Uusimaa-viikon ohjelmassa on tilaa uusille tulijoille. Haluamme saattaa yhteen toimijoita koko Uudenmaan alueelta, Haili lisää.

Kumppanihaku Uusimaa-viikon 2017 tapahtumajärjestelyihin käynnissä

Haluatko tapahtumasi osaksi Uusimaa-viikkoa? Toivomme viikon teeman näkyvän eri tavoin ja erilaisten toimijoiden toteuttamana ympäri Uuttamaata. 

> Lue lisää ja ehdota tapahtumaa

Lisätietoja:

Tarja Haili, Uusimaa-viikon koordinaattori
Virpi Martikainen
, Uudenmaan Suomi 100 projektipäällikkö


Palaa otsikoihin