Uusimaa-viikon uutiset

Työelämän uudistaja avasi Uusimaa-viikon 2016 – Viisi päivää tapahtumakirjoa

9.5.2016 12.13

Tanskalainen Uffe Elbæk polkaisi Uusimaa-viikon vauhtiin maanantaina 9.5. Musiikkitalon Camerata-salissa. Kansainvälistä mainetta niittänyt huippupuhuja kyseenalaisti perinteiset ajattelumallit työelämästä ja koulutuksesta. Uusimaa-viikon lukuisissa tapahtumissa on luvassa lisää luovia ideoita työelämästä aina perjantaihin 13.5. asti. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Uffe Elbæk, kuva Tuula Palaste-Eerola

Työn tekijästä työn luojaksi

Elbækin ajatukset upposivat täydelle salille. Elbæk korosti, että työssä pärjätäkseen on hallittava ammatillisen osaamisen lisäksi iso liuta muita taitoja.

Hänen kehittämänsä yliopistotason KaosPilots-koulutuksen vapaista paikoista kilpaillaan ympäri Eurooppaa. Elbæk sanoo kouluttavansa paitsi työn tekijöitä, myös tulevaisuuden työn luojia.

Tulevaisuuden työ -seminaarin yleisöä 9.5.2016, kuva Tuula Palaste-Eerola

Uffe Elbækin ajatusmallista on nousussa uudenlainen työkulttuuri, josta hän käyttää nimitystä neljäs sektori. Hänen mukaansa Tanskassa on yhä enemmän yrityksiä, jotka eivät lukeudu mihinkään kolmesta perinteisestä sektorista.

– Yritykset ja organisaatiot voivat ottaa parhaat piirteet perinteisiltä sektoreilta. Julkiselta puolelta ne saavat yleisen hyvän periaatteen, yrityksiltä kannattavuuden tavoittelun ja kansalaisjärjestöiltä niiden työn tekemisen tavan, Elbaek sanoi.

Tulevaisuuden työ -seminaarin pääpuhuja 9.5.2016, kuva Tuula Palaste-Eerola

Monia neljännen sektorin yrityksiä yhdistää halu yhteisen hyvän tekemiseen. Usein myös voitot käytetään toiminnan kehittämiseen.

–Työntekijät etsivät tänä päivänä arvojaan peilaavaa työtä ja merkityksellisyyttä elämäänsä. Tällainen maaperä synnyttää sosiaalisia innovaatioita, joista kansalaiset pääsevät hyötymään.

”Uusi työ” inspiroi viikon tapahtumissa

Uusimaa-viikon ohjelma jatkuu teemalla Uusi työ. Viiden päivän aikana ohjelmassa on yli 20 tapahtumaa eri puolilla Uuttamaata. Mukaan mahtuu seminaareja, luentoja, työpajoja ja teematunteja mutta myös ulkotapahtumia, kuten kaupunkikierroksia, mindfulness-meditaatiota, yrittäjien puistopiknik ja kuntien välinen leikkimielinen uintihaaste.

Viikon aikana luovutetaan myös Uusimaa-palkinto, joka tänä vuonna annetaan työtä ja perhettä innovatiivisesti yhteen sovittavan toimintamallin kehittäjälle.

– Tämänkertaisen Uusimaa-viikon tapahtumia yhdistävät ennakkoluulottomat työkulttuurin ideat ja toteutukset sekä työssä jaksaminen, kertoo viikon alullepanija Tarja Haili Uudenmaan liitosta. 

Viidettä kertaa järjestettävä teemaviikko kokoaa yhteen kuntien, oppilaitosten ja muiden uusmaalaisten toimijoiden tapahtumia. Tapahtumakimara pyörähtää käyntiin uudella teemalla aina toukokuun alussa.

– Uusimaa-viikko perustettiin alun alkaen tekemään näkyväksi viranomaisten työtä uusmaalaisten hyväksi. Osoittautui, että viikon positiivinen energia tempaa vuosi vuoden jälkeen mukaan uusia toimijoita ja tapahtumakirjo laajenee. Toivottavasti tapahtumiin osallistuvat oivaltavat, että Uudenmaan kehittämistyö ei ole virastojen etäistä puuhaa, vaan koskettaa meidän kaikkien arkea, toteaa Haili.

Viikon ohjelmatarjonta ja ilmoittautumisohjeet ovat verkko-osoitteessa http://www.uusimaaviikko.fi/ohjelma. Tapahtumavinkkejä kannattaa seurata viikon facebook-sivulla www.facebook.com/uusimaaviikko

Tervetuloa mukaan!


#uusimaaviikko

> Valokuvia viikon avaustilaisuudesta


Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Tarja Haili, puh. 040 774 1718

Palaa otsikoihin