Maanantai 8.5.2017 klo 12–14 Info- ja näyttelytila Laituri, Helsinki

Työpaja, kaikille avoin ja maksuton

Kadut kampuksen ja kaupungin yhdistäjinä -työpaja

Työpaja_Kadut kampuksen ja kaupungin yhdistäjinä_Kanerva Mantila
Laiturilla ma 8. toukokuuta klo 12–14 järjestettävässä Kadut kampuksen ja kaupungin yhdistäjinä -työpajassa pohditaan, millä tavalla ammattikorkeakoulut voivat avautua rakennustensa ulkopuolelle.

Kadut ja aukiot yhdistävät kampukset muuhun kaupunkiin ja ovat erinomaisia paikkoja näkyä ja kohdata. Olennaisia ovat myös kampusrakennusten palvelut ja miten ne koetaan.

Työpajan tarkoituksena on herättää keskustelua siitä, tulisiko korkeakoulujen olla kaikille avoimia paikkoja. Samalla etsitään uusia mahdollisuuksia katutilan hyödyntämiseksi sekä pohditaan siihen liittyviä ongelmia ja ratkaisuja.

Työpajassa keskitytään Metropolian kampuskehittämiseen sekä erityisesti kampuksen ja ympäröivän kaupunkitilan linkityksen vahvistamiseen Myllypurossa ja Arabianrannassa.

Työpaja on osa Metropolian ja Helsingin kaupungin yhteistä, kansainvälistä Live Baltic Campus -hanketta, jossa testataan ja kehitetään muotoilun menetelmiä eri toimijat yhdistävässä ja kampukset kaupunkitilaan nivovassa kaupunkikehittämisessä.

Live Baltic Campus -hankkeessa kuusi Itämeren alueen korkeakoulua testaavat muotoilun ja osallistavan suunnittelun menetelmiä omassa kampuskehittämisessään, jakavat havaintojaan ja kehittävät yhdessä toimintamallia parempaan kaupunkikehittämiseen. Mukana ovat Helsingin lisäksi Riika, Tartto, Turku, Uppsala ja Tukholma. Metropolian koordinoima hanke toteutetaan EU:n Interreg Central Baltic -ohjelman rahoituksella.

Työpaja on myös osa Kaupunkisuunnittelumessut 2017 -tapahtumaa. Työpajan lisäksi messuilla on esillä koko viikon lauantaihin asti Metropolian Kohtaamisten kampusaukio -ständit.

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston info- ja näyttelytila Laituri tarjoaa kaupunkisuunnittelusta käytävään keskusteluun areenan ja kokoontumispaikan niin kaupunkilaisille kuin ammattilaisille.

Lisätietoja: Katariina Saarela, Metropolia AMK, puh. 040 516 5534


Kuva: Kanerva Mantila