Maanantai 8.5.2017 klo 13 alkaen – keskiviikko 10.5.2017 klo 19 saakka Lapinlahden Lähde, Helsinki

Erä- ja luontorasteja, kaikille avoin

Eräoppaat Lähteellä

Eräoppaat Lähteellä_Kuva Pexels
Tervetuloa Kiljavan opiston erä- ja luonto-oppaiden toimintarasteille Lapinlahden Lähteelle ma 8. - ke 10.5.2017. Tartu nyt upeaan mahdollisuuteen tutustua historialliseen Lapinlahden sairaala-alueeseen ja Helsingin kauniiseen kaupunkiluontoon samalla kertaa!

Eräopasopiskelijat ohjaavat Lapinlahden ympäristössä erilaisia luontoon liittyviä toimintarasteja, joissa muun muassa tutustutaan melonnan saloihin, kuullaan mielenkiintoista asiaa retkeilyvarusteista, maistellaan erähenkistä ruokaa ja höyrytellään yrttisaunassa. Rastit ovat kaikille avoimia ja ne ovat suurimmaksi osaksi maksuttomia. Tule yksin, perheen tai kavereiden kanssa tutustumaan Lapinlahteen ja viettämään mukavaa alkukesän päivää kanssamme!

MAANANTAI 8.5.

Klo 13−18 non-stop
x Jousiammuntaa
x Mitä mukaan skutsiin?
x Maailman isoimmat lettukestit

Klo 15 alkaen Luontohaaste-työpaja
Klo 16 lähtö inkkarimelontaan

TIISTAI 9.5.

Klo 14−19 non-stop
x Mitä mukaan skutsiin?
x Maalaa mielen maisema
x Rakenna fogelin pytty
x After Work -makuja nuotiolta
x Yrttisauna

Klo 14 lähtö inkkarimelontaan
Klo 17 lähtö inkkarimelontaan

KESKIVIIKKO 10.5.

Klo 14−19 non-stop
x Mitä mukaan skutsiin?
x Maalaa mielen maisema
x Metsämakujen sinfoniaa
x Yrttisauna

Klo 14 lähtö Dragon-melontaan
Klo 17 lähtö Dragon-melontaan

LUONTOHAASTE: RETKEILYSTARTTI

Luontohaasteen työpajassa pääset tutustumaan retkeilyn eri osa-alueisiin kahden eräopasopiskelijan johdatuksella. Työpajassa pääset oppimaan, osallistumaan ja innostumaan uusista retkeilytaidoista. Kutkuttaako ajatus retkeilystä, mutta taidot tai kokemus tuntuu uupuvan? Oletko joskus miettinyt, miten erilaisia retkikeittimiä käytetään tai mikä on tarppi ja mitä sillä tehdään? Tule mukaan treenaamaan kaikkea tätä ja paljon muuta. Kurkkaa myös: facebook.com/luontohaaste ja luontohaaste.wordpress.com

MELKOINEN MELONTA

Tervetuloa kokeilemaan melontaa inkkarikanooteilla. Kanootit ovat niin sanottuja avokanootteja ja kolmipaikkaisia. Melonta tapahtuu kolmen hengen ryhmänä samassa kanoottissa, mutta liikkuminen merellä tapahtuu ryhmässä oppaiden johdolla. Uimataito vaaditaan. Ota mukaan kuivat vaihtovaatteet mahdollisen kastumisen varalta. Varaa paikkasi inkkarimelontaan osoitteesta: paulinyfelt@gmail.com

MAALAA MIELEN MAISEMAA

Tule ja maalaa mielesi maisemaa kierrätetyille lakanoille, pysähdy ja anna hetki aikaa itsellesi.

AFTER WORK -MAKUJA NUOTIOLTA

Nämä Zansibarilta tulevat reseptit saavat mausteensa suomalaisesta luonnosta. Luvassa on pilau-mausteriisiä, pinaari-kastiketta nokkosilla höystettynä, katles-pyöryköitä kalalla tai kasviksilla sekä kasviscurrya sesonkikasviksista. Ruokajuomana on pakuri-vaniljajääteetä. Hinta tälle herkulliselle aterialle on 10 euroa. Nuotiot löytyvät läheltä saunaa Hietaniemen hautausmaan puoleisesta rannasta.

HULLUNKURISET LETTUKESTIT

Uskallatko maistaa lettua muulla kuin perinteisellä mansikkahillolla? Tarjolla jännittäviä, hullunkurisia, mutta varmasti maukkaita lettuja luonnon antimilla höystettynä. Hulluttele harjoittelemalla letun heittoa! Maksullinen menu, hinnasto paikan päällä.

IHANAT YRTIT JA HULLUT HÖYRYT

Levähdä kaupungin sykkeen keskellä. Innostu villiyrteistä ja sauno yrttien tuoksuisessa Lähteen saunassa. Rohkeimmat voivat samalla pulahtaa uimaan! Sauna on sekasauna, johon mahtuu 10 saunojaa kerrallaan. Saunominen tapahtuu 30 minuutin vaihdoilla.

JÄNNITTÄVÄ DRAGON-MELONTA

Useat meistä ovat saaneet soutaa isolla kirkkoveneellä. Suunnilleen yhtä suuri, mutta näyttävämpi ilmestys on kuitenkin hurjaa lohikäärmettä esittävä Dragonvene. Venettä melotaan yksilapaisilla meloilla, jotka muistuttavat lohikäärmeen suomuja. Nyt sinulla on mahdollisuus päästä kokeilemaan, miltä tuntuu meloa 20 paikkaisella Dragonveneellä. Voit jopa koota oman joukkueesi ja tulla ryhmällä osallistumaan hieman erilaiselle melontaretkelle! Melonta alkaa Lapinlahden Lähteen rannasta.

JOUSIAMMUNTA − LÖYDÄ SISÄINEN ROBIN HOODISI

Huikea mahdollisuus treenata omia jousiammuntataitoja tai kokeilla lajia ensimmäistä kertaa. Isän ja pojan mittelöt tai kaverusten pisteen laskentaa? Tarjoamme opastuksen, välineet ja kannustuksen oman sisäisen Robin Hoodin löytämiseen.

MITÄ MUKAAN SKUTSIIN?

Oletko miettinyt, mitä kaikkea retkelle voi ottaa mukaan yksin tai isommalla porukalla? Tule ja kokeile erilaisia retkeilyvälineitä sekä kysy vinkkejä retkeilyyn. Paikalla eräoppaiden lisäksi aitoja partiolaisia opastamassa ja tutustuttamassa sinua erilaisten retkeilyvälineiden käyttöön.

NIKKAROI FOGELIN PYTTY

Auta Stadin fogeleita rakentamalla niille pytty eli linnunpönttö. Saat ammattitaitoisen opastuksen ja materiaalit paikan päällä. Tervetuloa koko perheen voimin nikkaroimaan ja ihastelemaan kaupungin lintuja Lapinlahden entisen sairaalan kauniilla puistoalueella.

METSÄMAKUJEN SINFONIAA


Tule nautiskelemaan Lapinlahden Lähteelle suomalaista makujen sinfoniaa. Vene on lastattu: katajaisella sienisalaatilla, loimutetuilla juureksilla, tervaisilla kaloilla, salmiakkisilla perunoilla, metsän mahtavia marjoja unohtamatta. Luvassa siis herkullisia ja jopa yllättäviäkin makuelämyksiä. Maksullinen menu, hinnasto paikan päällä.
Lisätietoja: Pasi Juutilainen, Kiljavan Opisto, puh. 050 435 4384