Uusimaa-viikon uutiset

Uusimaa-viikon 2018 teemana "kulttuuri & muutos" – Kumppanihaku tapahtumajärjestelyihin käynnissä 19.6.2017

Toukokuinen Uusimaa-viikko 7.–12.5.2018 johdattelee pohtimaan kulttuurin roolia alati muuttuvassa ympäristössämme. Haemme parhaillaan kumppaneita tapahtumajärjestelyihin.

Lue lisää


Uusmaalaisten laulun uusi versio kajahti upeasti Helsingin rautatieasemalla 11.5.2017

Muusikko–kuoronjohtaja Merzi Rajalan modernisoima versio Jean Sibeliuksen säveltämästä Uudenmaan maakuntalaulusta esitettiin Uusimaa-viikon kunniaksi Helsingin päärautatieasemalla keskiviikkona 10. toukokuuta.

Lue lisää


Yhteisöllisyyden ja musiikin voima toi Uusimaa-palkinnon Finlandia-laulajille 9.5.2017

Finlandia-laulajat pokkasi 9. toukokuuta vuoden 2017 Uusimaa-palkinnon. Neljän uusmaalaisen mieskuoron yhteishanke syntyi alun perin juhlistamaan säveltäjämestari Jean Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlaa. Nyt musiikin ilo jatkuu Suomen 100-vuotisjuhlien merkeissä. Uudenmaan liiton tunnustus myönnettiin esimerkillisestä yhteisöllisyyden käytännöstä.

Lue lisää


Uusimaa-viikko pyörähti käyntiin – Tervetuloa mukaan! 8.5.2017

Uusimaa-viikon avoimet tapahtumat kutsuvat leppoisiin yhteisöllisiin tunnelmiin. Tekemistä, asiaa ja ideoita on tarjolla perjantaihin 12. toukokuuta asti.

Lue lisää


Pelataan yhdessä pesistä 9.5. – Avoimet treenit kuudella Uudenmaan paikkakunnalla 5.5.2017

Yli seitsemänkymmentä pesäpalloseuraa järjestää eri puolilla Suomea kaikille avoimet pesistreenit tiistaina 9.5. kello 17–19. Uudellamaalla kansallispeliä voi testata Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Keravalla, Vantaalla ja Vihdissä. Tempaus on kunnianosoitus satavuotiaalle Suomelle ja osa Uusimaa-viikon ohjelmaa.

Lue lisää


Uusimaa-viikolla 7.–12.5. luvassa hieno tapahtumakattaus 27.4.2017

Uusimaa-viikko 7.–12. toukokuuta pitää sisällään jälleen mielenkiintoisia avoimia tapahtumia. Tekemistä ja asiaa on tarjolla kuuden päivän ajan.

Lue lisää


Uusimaa-viikko 2017 mukana Suomen satavuotisjuhlavuodessa 6.10.2016

Uusimaa-viikon aikana tulevat tutuiksi maakunnan vahvuudet viidestä eri näkökulmasta. Pääteemana on Suomen juhlavuoden hengen mukaisesti yhdessä vahva.

Lue lisää


Yhteisöllinen työhuone toi Uusimaa-palkinnon 2016 Lapinjärvelle 13.5.2016

Lapinjärven Kulttuuriyhdistys LaKu ry pokkasi perjantaina 13. toukokuuta Uusimaa-palkinnon 2016 ansioistaan työn ja perhe-elämän yhteen sovittamisessa. Yhdistys pyörittää talkoovoimin avointa työhuonetta, jossa erityisesti yrittäjät voivat työskennellä maksutta ja yhteistyötä tehden. Päiväkoti sijaitsee kätevästi samassa pihapiirissä, mikä helpottaa lapsiperheen arjen pyöritystä. Myös koulut ja päivittäispalvelut ovat lähellä.

Lue lisää


Iloinen innovaatiopöhinä päätti Uusimaa-viikon 2016 14.5.2016

Uusimaa on täynnä hyviä ideoita, rohkeita tekijöitä, intoa ja uskoa tulevaisuuteen. Tämä oli tunnelma Uusimaa Innovoi -tapahtumassa, joka järjestettiin 13.5. Espoon Otaniemessä. Uusimaa-viikon päättäneen tapahtuman teemoja olivat yhteistyö ja työn tekemisen uudet muodot.

Lue lisää


Työelämän uudistaja avasi Uusimaa-viikon 2016 – Viisi päivää tapahtumakirjoa 9.5.2016

Tanskalainen Uffe Elbæk polkaisi Uusimaa-viikon vauhtiin maanantaina 9.5. Musiikkitalon Camerata-salissa. Kansainvälistä mainetta niittänyt huippupuhuja kyseenalaisti perinteiset ajattelumallit työelämästä ja koulutuksesta. Uusimaa-viikon lukuisissa tapahtumissa on luvassa lisää luovia ideoita työelämästä aina perjantaihin 13.5. asti. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Lue lisää


Uusimaa-viikko vauhtiin 9.5. – Valovoimainen Uffe Elbæk avaajana 6.5.2016

Tanskalainen Uffe Elbæk polkaisee Uusimaa-viikon vauhtiin maanantaina 9.5. Musiikkitalon Camerata-salissa kello 10. Kansainvälistä mainetta niittänyt huippupuhuja ravistelee kuulijoiden perinteisiä ajattelumalleja työelämästä ja koulutuksesta. Elbækia ovat kommentoimassa suomalaisen elinkeinoelämän sekä julkisen ja kolmannen sektorin konkarit. Keskustelua johdattelee Saku Tuominen.

Lue lisää


Tempaudu työhyvinvointiin Helsingin Lapinlahdessa 10.5. 4.5.2016

Entinen mielisairaala Lapinlahden Lähde täyttyy maksuttomista tapahtumista tiistaina 10. toukokuuta. Luvassa on lempeää liikuntaa, mindfullnesia, työpajoja sekä monipuolisia luentoja työhyvinvoinnista.

Lue lisää


Tanskalainen työ- ja koulutusguru Uffe Elbæk ravistelee Uusimaa-viikon käyntiin 26.4.2016

Mistä on uusi työ tehty? Rohkeudesta, arvoista ja kokonaisvaltaisesta vaikuttamisesta. Ainakin jos kysyy Uffe Elbækilta. Tanskalaisen yrityselämän, oppimisen ja politiikan uudistaja näyttää, miten tehdä radikaaleja muutoksia yhteiskunnan hyväksi. Tulevaisuuden työ -tapahtuma avaa vuoden 2016 Uusimaa-viikon 9. toukokuuta.

Lue lisää


Uusimaa-viikon 2016 tapahtumissa puhaltavat uuden työn tuulet 19.4.2016

Uusimaa-viikko 9.−13. toukokuuta tarjoaa kaikille avoimia tapahtumia teemalla "Uusi työ". Viikon avaa Musiikkitalossa valovoimainen työ- ja oppimiskulttuurin uudistaja Uffe Elbæk, joka on myös Tanskan entinen kulttuuriministeri.

Lue lisää


Vuoden 2016 Uusimaa-palkinto haussa – Teemana työn ja perheen yhteensovittamisen käytännöt 2.3.2016

Uudenmaan liitto hakee yhteistyössä Väestöliiton kanssa ehdokkaita Uusimaa-palkinnon saajaksi. Nyt etsitään Uudellamaalla toimivaa työnantajaa, joka on ottanut käyttöön hyväksi havaitun, innovatiivisesti työtä ja perhettä yhteen sovittavan käytännön.

Lue lisää


Tule rakentamaan kanssamme vuoden 2016 Uusimaa-viikkoa 1.3.2016

Uudessa työssä yhdistyvät intohimo ja innovatiivisuus – kyky ajatella ja tapa tehdä toisin. Mitä uusi työ sinulle merkitsee? Onko työpaikkasi uuden työn edelläkävijä? Suunnitteletko jo tapahtumaa, joka sopisi teemaan?

Lue lisää